ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ЗМІНИ ДО ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ КУХАРІВ

З 01 вересня 2021 року в дію вступили нові норми харчування в закладах, які врегульовують проблеми організації харчування, що базується на принципах здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб людини в основних харчових речовинах і енергії.

Важливим в реалізації реформи харчування є підготовка кухарів за новими підходами, які затверджені Постановою КМУ №305 від 24 березня 2021 року.

Саме тому, відбувся освітній івент для педагогів ресторанного напрямку з ознайомлення підходів до норм харчування, видів меню, підтримки сезонності при складанні меню та важливості внесення змін до робочих навчальних програм з урахуванням зазначених підходів.

Вважаємо, що озброєння здобувачів освіти закладів П(ПТ)О знаннями з цього напрямку буде сприяти покращенню запровадження нових норм харчування закладів освіти всіх сфер та сприятиме формуванню здорової нації. 

Віктор ВАСИЛИНЕНКО, директор НМЦ ПТО у Дніпропетровській області