- Мапа сайту
- Новини
- Про нас
- Плани роботи
- Нормативно-правове забезпечення
- Новинки в сфері П(ПТ)О
- ERASMUS+
- П(ПТ)О Дніпропетровщини
- Електронна бібліотека методичних напрацювань
- Прогресивний педагогічний досвід
- Скринька педагогічної майстерності
- STEM - освіта в дії
- Бібліотечна робота
- Професійна підготовка
- Загальноосвітня підготовка
- Навчально-виховна робота
- Психологічна служба
- Експериментальні педагогічні майданчики
- Виставкова діяльність
- Матеріали масових заходів
- Управлінська, фінансово-господарська діяльність
- Захист України
- Інструменти ІТ для використання педагогами
- Збірник «Методичний вісник»
- Важливі події
- Профорієнтаційний термінал
- Дії в надзвичайній ситуації
- Моніторингові дослідження
- Методичний кабінет ЗП(ПТ)О
- Консультативна допомога
- Заходи інших установ
- Методичний фестиваль
Триває реформа системи шкільного харчування
З огляду на потребу у підвищенні професійної кваліфікації працівників їдалень закладів освіти Міністерство освіти і науки України наказом від 20.01.2024 року № 211 затвердило Типову освітню програму професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Кухар» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»: https://mon.gov.ua/
На базі закладів професійної (професійно-технічної освіти), які мають ліцензію на провадження освітньої діяльності за професією «Кухар», розпочнеться підвищення професійної кваліфікації працівників їдалень закладів освіти в рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування.
Типова освітня програма професійного навчання може застосовуватись не тільки як окрема програма для підвищення кваліфікації працівників їдалень закладів освіти, так і інтегруючись у зміст освітньої програми підготовки здобувачів освіти з професії «Кухар» за кваліфікацією «Кухар 4-го розряду», або в освітню програму підвищення професійної кваліфікації за професією «Кухар» з присвоєнням наступного рівня професійної кваліфікації.
Після завершення навчання здобувач освіти, який успішно виконав комплексну підсумкову роботу, одержує сертифікат закладу професійної (професійно-технічної) освіти про проходження навчання за напрямом ««Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».
Юлія ПАНТЕЛЕЄНКО