Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти
у Дніпропетровській області
Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти
у Дніпропетровській області

Триває реформа системи шкільного харчування

З огляду на потребу у підвищенні професійної кваліфікації працівників їдалень закладів освіти Міністерство освіти і науки України  наказом від 20.01.2024 року № 211 затвердило Типову освітню програму професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Кухар» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»: https://mon.gov.ua/

На базі закладів професійної (професійно-технічної освіти), які мають ліцензію на провадження освітньої діяльності за професією «Кухар»,  розпочнеться  підвищення професійної кваліфікації працівників їдалень закладів освіти в рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування.

Типова освітня програма професійного навчання може застосовуватись  не тільки як окрема програма для підвищення кваліфікації працівників їдалень  закладів освіти, так і  інтегруючись у зміст освітньої програми підготовки здобувачів освіти з професії «Кухар» за кваліфікацією «Кухар 4-го розряду», або в освітню програму підвищення професійної кваліфікації за професією «Кухар» з присвоєнням наступного рівня професійної кваліфікації.

  Після завершення навчання здобувач освіти, який успішно виконав комплексну підсумкову роботу, одержує сертифікат  закладу професійної (професійно-технічної) освіти про проходження навчання за напрямом ««Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».

Юлія ПАНТЕЛЕЄНКО